(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Žemlovka s tvarohem a jablky
Potřebné ingredience
250g měkkého tvarohu, 70g pískového cukru, 3 vejce, 4 housky, 500ml mléka, 100g tuku Hera, rozinky, jablka, skořicový cukr (nebo skořice+cukr), moučkový a vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy
Tvaroh rozmícháme s pískovým cukrem a jedním vejcem, přidáme propláchnuté rozinky a vše promícháme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a posypeme skořicovým cukrem (nebo skořicí+cukrem).
Housky pokrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Mléko a 2 vejce rozšleháme vidličkou a plátky v něm namáčíme a necháme nasáknout.
Na dno pekáče, vymazaného částí tuku, rozprostřeme plátky housek, pokryjeme je tvarohem, nakrájenými jablky a opět plátky housek, tvarohem a jablky.
Připravenou žemlovku polijeme rozehřátým tukem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.
Horkou žemlovku posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť!
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a posypeme skořicovým cukrem (nebo skořicí+cukrem).
Housky pokrájíme na plátky silné asi 0,5cm. Mléko a 2 vejce rozšleháme vidličkou a plátky v něm namáčíme a necháme nasáknout.
Na dno pekáče, vymazaného částí tuku, rozprostřeme plátky housek, pokryjeme je tvarohem, nakrájenými jablky a opět plátky housek, tvarohem a jablky.
Připravenou žemlovku polijeme rozehřátým tukem.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.
Horkou žemlovku posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
Přeji dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Berousci
(upraveno)
30. 11. 2013, 11:45
Dělám už po několikáté a vždy super
Zuzka H.
(upraveno)
7. 12. 2013, 9:58
@Berousci
Taky jí miluju, jenom u nás jí jím sama
malekote12
(upraveno)
5. 11. 2010, 12:10
Tak jsem to teď naskládala do pečící misky a už se mi to peče žemlovku u nás doma sice mám ráda jen já ale i tak si ji čas od času upeču
Zuzka H.
(upraveno)
6. 11. 2010, 12:24
@malekote12
Tak u nás je to stejné.. taky si jí dělám jen pro sebe, ale vůbec mi to nevadí
andol
(upraveno)
22. 2. 2009, 14:27
dvořkaa
(upraveno)
10. 11. 2008, 15:43
Já dávám ještě do mléka na namáčení vanilkový cukr,děti mají rádi tu namočenou sladkou upečenou housku. jinak jí dělám stejně a milujeme jí.
Zuzka H.
(upraveno)
11. 11. 2008, 8:40
@dvořkaa
Alice, díky za tip. Příště to tak zkusím, sladkého není nikdy dost